WinOmega 2019, la nova versió del programa de facturació i gestió empresarial WinOmega incorpora la traçabilitat, com a funció destacada.

Què és la traçabiltat?

La traçabilitat és una funció que permet localitzar i seguir un producte a través de les fases de producció, transformació i distribució que se succeeixen, fins que aquest arriba a mans del consumidor final.

Conseqüentment, hi ha tres tipus de traçabilitat:

– La traçabilitat cap enrere: que ens permet conèixer qui ens ha subministrat un producte i en quina quantitat.

– La traçabilitat interna: que ens permet conèixer si aquest producte ha estat modificat dins les nostres instal·lacions, en quin moment i on el podem localitzar físicament.

– La traçabilitat cap endavant: ens permet saber quin producte i quina quantitat li hem venut a un operador en concret.

Qui ha de aplicar-lo?

Aquesta nova funcionalitat és d’obligatòria implementació per part d’una àmplia varietat de sectors, entre els quals destaquen els relatius a la cadena alimentària, els productes sanitaris i medicaments, així com el material elèctric. No obstant això la traçabilitat com a funció per garantir la seguretat del consumidor i agilitzar la retirada de qualsevol tipus de producte defectuós, és una mesura cada vegada més exigida legalment. Per aquest motiu, i tot i no ser una mesura de perceptiva implementació en sectors com la indústria de la moda, s’està emprant cada vegada més com a conseqüència dels avantatges que els proporciona.

Com em pot beneficiar?

Amb independència de la possible obligació legal que tinguem en relació a la traçabilitat dels nostres productes, la traçabilitat ens ofereix una infinitat d’avantatges que ens ajudaran tant a millorar la relació amb el consumidor com amb els proveïdors:

  • Ens permet detectar i actuar amb rapidesa davant de qualsevol tipus d’incidència relacionada amb el nostre producte.
  • Ens ajuda a recopilar dades relatives al consum de determinats productes per a ús comercial i estadístic.
  • Proporciona transparència en la cadena de subministrament del producte.
  • Promou la seguretat del consumidor en sectors clau com el metge i l’alimentari. En conseqüència, el nostre client pren una major confiança en la nostra empresa o negoci i augmenta el seu prestigi.
  • L’aplicació de la traçabilitat interna ens ajuda a millorar la productivitat de l’empresa o negoci i al mateix temps millora la seva eficiència.
  • Ens permet detectar i actuar ràpidament en qualsevol situació d’urgència relacionada amb el nostre producte.
  • Ens ajuda a recopilar dades relatives al consum de productes, per a ús comercial i estadístic.

Per a més detalls sobre aquesta nova funcionalitat no dubteu en visitar la nostra pàgina web.