Fitxers > Articles > Edició > Històric
Fitxers > Clients > Edició > Històric

Podeu emprar aquesta funció per a depurar, netejar o reconstruir el fitxer d'articles comprats per cada client o clients que compren cada article, o fitxer històric on es conserven també el darrer preu i descompte aplicats a cada transacció. Aquest fitxer pot ser visualitzat i modificat línia a línia des d'Article > Clients i des de Client > Articles.

L'ús d'aquesta funció no modifica en cap cas la informació continguda en el fitxer mestre d'articles, com l'existència o els preus de compra i de venda, ni n'elimina cap registre.

Des d'aquesta pantalla podreu realitzar el següent:

Esborra fins a una data determinada: Definiu una data a partir de la qual, cap enrere i de manera inclusiva, seran esborrats tots els registres del fitxer segons el camp Darrera venda. Com a predeterminat el programa us ofereix una data dos anys anterior a l'actual, però podreu modificar-la desplegant el calendari annex amb un clic o prement Control+Retorn. Pot ser d'utilitat per a eliminar dades d'articles que els vostres clients ja fa temps que no compren.

Reconstrueix: Si executeu aquesta opció el programa eliminarà totes les dades del fitxer històric i les reconstruirà a base dels albarans i factures existents de totes les empreses que estiguin actives. Cal fer-la servir si, per causes accidentals, el fitxer articles-clients es trobés desfasat o s'hagués espatllat.

Esborra tot: Si mai volguéssiu eliminar la totalitat de les dades contingudes en el fitxer, perquè creieu que no us calen o simplement perquè no facin nosa, executeu aquesta opció.

Desfés: En cas d'errada o penediment, aquesta opció us permetrà recuperar el fitxer original, a condició que sigui executada a la mateixa data en què fou modificat des d'aquesta pantalla, i de que no hagi estat esborrada manualment la còpia (fitxer omg-acl.db) que el programa desa a la carpeta Temp dins la carpeta de treball. En aquests casos l'única manera de recuperar-lo seria a partir de la còpia de seguretat, que en qualsevol cal tenir sempre disponible.