Fitxers > ... > Fitxer > Llistats

A més de les opcions visibles al menú principal (Magatzem i Facturació), existeix la possibilitat d'obtenir una gran varietat de llistats directament de les reixetes de dades.

Aquests llistats tenen l'avantatge de ser altament configurables. Mitjançant l'aplicació del ratolí damunt els títols i les línies divisòries, proveu d'eixamplar, estrènyer, estrènyer fins a quasi ocultar i traslladar les columnes al vostre gust, fins que només quedin visibles a pantalla els camps que vulgueu imprimir. Aprofiteu també, com veureu al menú corresponent, la possibilitat de definir-hi filtres complexos. D'aquesta manera l'usuari pot obtenir gairebé tota mena de llistats de dades completament a la seva mida a partir de les dades de la reixeta.

Marqueu la casella de verificació Títol perquè el títol del llistat aparegui imprès.

Marqueu Títols de columnes perquè cada columna de dades, o cada camp, mostri el mateix títol que apareix a la reixeta.

Marqueu Número de pàgina perquè les pàgines surtin numerades al peu.

Marqueu Ratlles horitzontals perquè cada línia quedi separada de les altres per una línia recta horitzontal.

Marqueu Ratlles verticals perquè cada columna quedi separada de les altres per una línia recta vertical.

Trieu al requadre Disposició el format del llistat. En columnes significa que apareixerà amb un camp a cada columna, a l'estil dels llistats habituals, a un registre per línia. Si escolliu Per registres el llistat agruparà els camps registre a registre separadament en sentit vertical.

Definiu el nombre de còpies que voleu a la casella Còpies.

Si creieu que les línies impreses queden massa juntes, podeu augmentar el valor de Separació entre línies, amb un màxim de 50 píxels[enllaç extern] d'impressora.

Escriviu a la casella Títol el text que s'imprimirà com a títol del llistat.

Al requadre Columnes indiqueu si voleu que aparegui la totalitat de les columnes contingudes a la reixeta o bé només les columnes visibles en aquell moment. Perquè siguin només visibles unes determinades columnes podeu fer el següent: (1) Prémer damunt el títol i arrossegar mitjançant el ratolí aquelles columnes que voleu desplaçar, o (2) Situar el punter del ratolí damunt la línia divisòria de títols fins que canviï la forma, i arrossegar per a eixamplar o estrènyer.

Al requadre Línies podeu seleccionar l'abast del llistat. Totes imprimirà la totalitat de les línies del fitxer. Activa inclourà només la línia que estigui activa o ressaltada. Seleccionades imprimirà les línies que estiguin seleccionades. Com seleccionar línies en una reixeta. Visibles inclourà només les línies que es trobin visibles a la reixeta.

Definiu Orientació perquè el llistat s'imprimeixi en vertical o en apaïsat.

Mitjançant els botons adjunts a Títol i Línies podreu triar el tipus de lletra del títol i de les línies del llistat respectivament.

Finalment premeu el botó Imprimeix per a obtenir el llistat, o Anul·la per a eixir.

Nota important: En un primer intent és probable que us surtin les dades tallades o amuntegades. En aquest cas caldria fer una o diverses de les operacions següents. Imprimir només les columnes visibles, eixamplar les columnes a la reixeta, incloure menys columnes al llistat, triar la impressió apaïsada, definir per a les línies un tipus de lletra més petit, o fer servir paper de més amplada si és possible (DIN A4 té 210 mm x 297 mm, DIN A3 297 mm x 420 mm).

Tots els llistats emesos per WinOmega poden ser adreçats a qualsevol de les impressores instal·lades al sistema, incloent-hi un telefax si el teniu. A la pantalla d'inici, alguns mostren un requadre amb la llista d'impressores disponibles perquè l'usuari pugui canviar-la còmodament, però en tots els casos veurà un botó a la part superior esquerra que arrenca el programa de configuració d'impressora de Windows, on també podreu efectuar-ne la selecció. Aquest botó crida una funció de Windows que alhora crida el controlador o controladors d'impressores, i és possible que en certs casos les configuracions definides aquí per l'usuari no siguin persistents.