Magatzem > Gràfics
Facturació > Gràfics

Funció per a obtenir sortides gràfiques a partir de les dades de moviment de magatzem i de facturació.

El programa us crearà gràfics de diverses menes per períodes mensuals.

Podeu seleccionar l'interval de les dades en els quadres de data disponibles. Després de fixar un nou interval, caldrà prémer el botó Actualitzar o la tecla F5 perquè el programa reconstrueixi el gràfic.

Premeu els botons Augmenta o Redueix per aconseguir un major o menor augment. Per a més comoditat, també funcionen les tecles amb el signe més i menys a la vora dreta del teclat. Premeu el botó Normal o la tecla Inici per a tornar. Aquestes funcions no estan operatives amb la mena de gràfic Pastís.

Amb el botó Imprimeix o la tecla Control+P s'imprimirà el gràfic a la impressora seleccionada, en orientació apaïsada. Abans de procedir a la impressió podeu donar a la finestra les mides que cregueu adients redimensionant-la amb el ratolí, llevat de quan es troba maximitzada (comportament normal de Windows).

El botó Copia o la tecla Control+C copien el gràfic al porta-retalls en format Bitmap, per si voleu traslladar-lo a un altre programa, com un processador de textos o gestor de correu electrònic.

Feu servir el botó Desa o la tecla Control+G per a desar el gràfic en un fitxer de disc en formats Bitmap o BMP, GIF, JPEG, PNG, Windows Metafile o WMF i Windows Enhanced Metafile o EMF.

Premeu el botó Color per a canviar el color del gràfic, del fons, del títol i de les marques. En el quadre de diàleg que s'obrirà podeu marcar la casella Gradient perquè el color de fons canviï gradualment d'amunt a avall segons els colors inicial i final que hi tingueu definits. Amb els gràfics pastís no funciona el canvi de color.

A la part superior trobareu una llista desplegable que us permetrà triar la mena de marques que apareixen associades a cada element del gràfic. Si no en voleu veure cap, escolliu Sense marca.

A una altra llista desplegable podreu seleccionar la mena de gràfic que us estimeu més entre les diverses possibilitats disponibles.

Amb moviments de magatzem, els botons de selecció al peu permeten escollir la magnitud associada al gràfic: quantitat o import.

Marqueu la casella Ignora filtres a la finestra prèvia perquè no es tinguin en compte els intervals fixats d'articles i de clients o de proveïdors.

Marqueu la casella 3D per a veure el gràfic en una simulació tridimensional.

Marqueu la casella Llegenda perquè aparegui un quadre amb les dades numèriques al marge dret del gràfic.

Si voleu obtenir una ampliació d'un sector del gràfic, marqueu-hi un requadre amb el botó esquerre del ratolí i deixeu-lo anar. També podeu arrossegar el gràfic en qualsevol direcció amb el botó dret.

En absència de dades, el programa oferirà mostrar un gràfic amb dades fictícies aleatòries.

Limitacions i anomalies

Quan existeix una gran quantitat de dades, la sortida no és immediata, perquè el programa ha d'efectuar nombrosos càlculs a partir dels fitxers d'usuari.

Quan les dades estan restringides a un sol mes, les menes de gràfic Àrea i Línia no són visibles, ja que no és possible dibuixar una línia amb un sol punt.

Poden existir diferències molt petites en els imports entre els llistats de magatzem i de facturació i els corresponents gràfics, a causa dels arrodoniments que el programa ha de fer en els càlculs interns.

Si teniu registrades algunes entrades d'articles sense proveïdor és probable que el gràfic d'entrades mostri una quantitat i import inferiors als que apareixen al llistat del net, per tal com aquest darrer no filtra els proveïdors i el primer sí. Si voleu conciliar tots dos gràfics, en el d'entrades deixeu en blanc la casella del codi inicial de proveïdor i introduïu el darrer codi a la casella del codi final.

Per als usuaris que separen la facturació de cada any en empreses distintes, una operació que nosaltres no recomanem (vegeu la resposta #230 a Consultes i respostes), aquests gràfics no consoliden totes les dades de facturació i només mostren les de l'empresa que està activa en cada moment.

Potser us sorprendrà observar com de vegades les dades del gràfic de facturació a clients no coincideixen amb les de sortida de magatzem expressades com a import, contràriament al que s'espera. Això pot ser a causa de motius diversos, entre altres, (a) Que a les sortides de magatzem s'inclouen també els albarans pendents de facturar, (b) Que alguns articles poden haver sortit del magatzem en un mes i haver estat facturats en el mes següent, (c) Que s'hagi eliminat del fitxer d'articles un que estigués present en algun albarà i/o factura, i que a més el seu codi quedi fora, pel principi o pel final, de l'interval definit com a predeterminat en el filtre (sembla difícil, però una situació així ja ha succeït, i per aclarir-la calgué suportar alguns maldecaps, atesa la tendència d'alguns usuaris a atribuir qualsevol anomalia a fallades del programa).