Fitxers > ... > Edició > Clona

Feu servir aquesta funció per a obtenir un duplicat exacte d'un registre d'article, client, proveïdor o agent comercial, depenent de la pantalla des d'on es cridi.

Introduïu el codi que caldrà donar al nou registre, que haurà de ser forçosament distint al de l'original. Si a Configuració teniu marcada la casella Autonumera codis el programa li assignarà per defecte el que correspondria per ordre numèric.

Si marqueu la casella Copia articles (només clients), el programa arrossegarà també la llista d'articles comprats pel client original amb el contingut dels camps Darrer preu i Darrer descompte. Els altres camps hi quedaran buits fins que s'enregistri la primera venda. Aquesta operació pot ser especialment útil quan es tracta d'un client que canvia la raó social o identificació fiscal, o en enregistrar un nou client associat a una cadena o cooperativa d'establiments al qual haurem d'aplicar els mateixos preus i descomptes que als altres.

En prémer el botó Accepta el programa donarà d'alta un nou registre idèntic al de partida, tret dels camps Alta, al qual s'assignarà la data actual, i Existència, Darrera compra i Darrera venda (articles), Darrera venda (clients i agents), i Darrera compra (proveïdors), que quedaran buits. Tot seguit s'obrirà la pantalla de canvis, per si voleu introduir alguna modificació en el nou registre.

En clonar un article que tingui components només es duplica l'article principal.