Fitxers > Articles > Edició > Famílies

Si agrupeu els vostres articles per famílies, aquesta pantalla us permetrà gestionar-les. L'ús de famílies per classificar els articles és útil, entre altres coses, per tal que la llista de preus els separi en subgrups.

La reixeta superior mostra les famílies existents. A la inferior apareixeran els articles associats a cadascuna. Premeu el botó Canviar per a moure el focus d'una reixeta a l'altra. És fàcil modificar la mida d'una reixeta a expenses de l'altra mitjançant el ratolí, situant el punter a la línia divisòria i arrossegant-lo.

Els botons del navegador us permetran moure-us pel fitxer amunt i avall.

Executeu la funció Alta o premeu la tecla Insert per a afegir una nova família. Amb la funció Baixa o la tecla Control+Supr podreu eliminar una família existent. Aquesta operació no anul·la ni modifica els articles associats a la família suprimida.

Per a introduir canvis a la definició d'una família ressalteu la cel·la que pertoqui i teclegeu al damunt el nou valor. Per desar els canvis premeu el botó Accepta, o el botó Anul·la per cancel·lar-los. No és aconsellable canviar el valor d'una clau de família, per tal com el programa no modificarà els articles associats, que haurien de ser actualitzats manualment per l'usuari en haver quedat òrfens de família.

Vegeu més detalls sobre cada camp a la pàgina d'ajuda d'altes de famílies.

La reixeta d'articles en aquesta finestra no admet modificacions. Si us calgués fer-hi algun canvi tanqueu aquesta pantalla i feu-lo des de la reixeta principal d'articles.

Trieu l'ordre dels registres de famílies obrint la llista desplegable Ordenació o fent clic damunt el títol del camp que voleu. El criteri d'ordenació per clau (i per nom) és alfanumèric. Per això és aconsellable que les clau tinguin totes la mateixa longitud; altrament podríeu trobar ordenacions aparentment anòmales, com 1, 10, 100, 2, 20, 200... Això es resoldria havent-hi entrat 001, 010, 100, 002, 020, 200.... Us convé llegir també la resposta #10.

Amb la funció Localitza o prement Control+L podreu realitzar cerques a qualsevol de les dues reixetes. Executeu Llistats o Control+P per obtenir un llistat imprès. Totes dues funcions seran aplicades a la reixeta que tingui el focus.

Premeu Sortida o Esc per tancar aquesta pantalla.