Sobre la versió shareware

El shareware no és una mena especial de programes per a ordinador. És, simplement, una forma de distribuir-los que permet a l'usuari, de franc, provar a fons un programa abans d'adquirir-lo, evitant així que es gasti diners per una cosa que després no li servirà.

L'empresa propietària del programa en desenvolupa una versió completa, anomenada shareware, per la qual no percep cap quantitat, tot esperant que l'usuari, un cop comprovat que el programa li agrada, n'adquireixi la llicència d'ús.

Així, la versió shareware de WinOmega és totalment operativa, i idèntica a la registrada. Els avantatges de tenir aquesta darrera consisteixen en la possibilitat de comptar amb una garantia de funcionament, i també de l'accés a actualitzacions periòdiques a un preu raonable, a més de la supressió definitiva del missatge que, en certes ocasions, interromp l'acció invitant l'usuari a regularitzar la seva situació.

Cal insistir en que, com ja hem dit, el concepte shareware significa provar-lo abans de comprar-lo. Així, després de transcorreguts 60 dies utilitzant el programa amb normalitat, l'usuari està moralment obligat a adquirir-ne la versió registrada, que d'altra banda té un cost assequible, amb la qual cosa contribueix a sostenir les innombrables hores de treball dur esmerçades en el seu desenvolupament.

Pel fet que WINBITS es troba constantment en activitat amb la finalitat de millorar el programa, a base sobretot de recollir els suggeriments que contínuament ens fan arribar amb amabilitat molts dels nostres usuaris, és molt probable que la versió que s'estigui distribuint en el moment en què llegiu aquest text hagi ja superat àmpliament la que esteu utilitzant. Això representa, doncs, un avantatge afegit per a aquells que es decideixin a registrar-s'hi.

.