Utilitats > Calculadora

Funció accessible des de moltes pantalles del programa. Sembla que no cal explicar perquè serveix cadascuna de les tecles, perquè són les estàndard a la majoria de les calculadores.

Hi podeu emprar indistintament el ratolí i el teclat, tret de les funcions de memòria. A més de les tecles numèriques i els operadors habituals, la tecla I equival a l'invers (1/x), la R a la rel quadrada (x½), Subratllat a canvi de signe (±), Esborrar a esborrar darrer (<<), Esc a esborrar tot, i Retorn a igual (=).

Si la crideu quan el focus es troba en un camp numèric, el valor d'aquest camp apareixerà automàticament en el visor. Aleshores podreu realitzar operacions i dipositar-ne el resultat en el camp d'origen (llevat que sigui de només lectura) clicant al botó que mostra la marca d'acceptar en color verd, o bé prement la tecla AvPàg. Si decidiu descartar-ne el resultat, cliqueu al botó de cancel·lar, que duu una ics de color vermell, o premeu la tecla RePàg.

El visor mostra fins a 21 dígits, si bé la calculadora treballa internament amb una precisió de 20 dígits significatius amb nombres positius i 19 amb negatius. Si el resultat té una amplada més gran, s'adopta la notació científica, afegint-hi la lletra E i una potència de deu. Per exemple, si al final mostra E18 significa que cal multiplicar el resultat per 10 elevat a la 18, o desplaçar el separador decimal 18 espais cap a la dreta afegint-hi zeros si calgués. Si fos E-18, llavors caldria desplaçar el separador 18 espais a l'esquerra.

Guardeu el resultat a la memòria prement el botó MS i recupereu-lo amb MR. Sumeu el resultat al contingut de la memòria amb M+, i premeu MC per a esborrar-lo. Quan la memòria contingui algun valor distint de zero es mostrarà la lletra M en un panell a dalt a l'esquerra.

Podeu traspassar també el resultat al porta-retalls a través del menú contextual o prement la tecla Control+C, i capturar-ne el contingut amb el mateix menú o amb la tecla Control+V, de manera que funcioni com una segona memòria.

Premeu F1 per obtenir aquesta ajuda o obriu l'opció Ajuda en el menú contextual.

Podeu tancar la calculadora des del teclat prement Alt+F4, o Esc quan el visor mostri un zero. Això equival a clicar al botó de cancel·lar o prémer la tecla RePàg. Però si voleu conservar el darrer resultat per a una propera sessió de la calculadora, cliqueu al botó d'acceptar o premeu AvPàg.